Alberda maakt definitieve WK zwemselectie bekend

Technisch directeur van de nationale zwembond heeft vandaag de definitieve selectie bekend gemaakt voor de wereldkampioenschappen kortebaan zwemmen in Doha van 3 t/m 7 december 2014. Dit deed hij na afloop van het NK kortebaan, dat samen met het Schwimmfestival in Aken de twee kwalificatietoernooien waren. 

Vijf zwemsters hadden zich al geplaatst op basis van de resultaten tijdens het EK kortebaan in 2013 in het Deense Herning of door behaalde medailles tijdens het EK langebaan in Barcelona afgelopen zomer. Na dit weekend zijn er nog drie zwemsters toegevoegd aan de selectie voor deelname aan de estafettes. De exacte deelname per discipline en afstand zal later bekend worden gemaakt.

De Nederlandse selectie voor het WK bestaat uit: Inge Dekker, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Maud van der Meer, Moniek Nijhuis, Sharon van Rouwendaal, Rieneke Terink en Esmee Vermeulen.

Daarnaast nodigt de wereldzwembond FINA zo'n 350 jonge zwemmers uit voor een trainingsstage. Elk land mag twee talenten afvaardigen. Voor Nederland gaan Marrit Steenbergen (2000) en Nyls Korstanje (1999) naar Doha. Steenbergen liet afgelopen weekend weer in vorm te zijn door voor het eerst onder de twee minuten te duiken op de 200 vrij (1.59.09) en binnen de 55 seconden te blijven op de 100 meter vrijeslag (54.57). Beide tijden waren goed voor Nederlandse jeugdrecords.