Kersverse moeder Daphne Koster hoopt op WK

Voetbalster Daphne Koster hoopt volgend jaar een droom in vervulling te zien gaan en het WK te spelen met het Nederlands elftal. De 33-jarige aanvoerster van Oranje en Ajax beviel in augustus van haar eerste kind en begon vorige maand weer met trainen. "Mijn hoop is dat ik in januari  weer helemaal topfit ben", liet ze maandag weten. "Stilletjes hoop ik al speelminuten te maken in december."

Oranje moet nog een flinke horde nemen op weg naar het WK. Koster heeft er echter vertrouwen in dat haar collega's Italië in de beslissende play-offwedstrijden eind november aan de kant zetten. "Ik ga ervan uit dat ze naar het WK gaan. Dat gun ik die meiden, het vrouwenvoetbal en ook mezelf. Het is nog steeds mijn droom en ambitie om naar het WK te gaan."

Koster denkt dat voor het Nederlandse vrouwenvoetbal nog veel mogelijk is. "Steeds meer meisjes gaan voetballen. Als die groei doorzet wordt die vijver ook alleen maar groter en dan is het een kwestie van blijven presteren, in de top maar ook in de breedte.

De aanvoerster houdt zich voorlopig niet bezig met de lange termijn. "Ik kijk nu gewoon per jaar, per doel. Nu is het doel fit worden en hopen dat het Nederlands elftal zich plaatst voor het WK. En dan is het terugkomen bij Ajax."