Robben: "Er is maar één medicijn"

Arjen Robben hoopt met Oranje het tij te keren tijdens de interlands tegen Mexico en Letland. De aanvaller weet wat er nodig is om de onrust te laten verdwijnen.

Robben meldde zich maandag net als de overige internationals in Noordwijk. De viceaanvoerder van het Nederlands elftal beseft dat het alle hens aan dek is na de nederlagen tegen Italië, Tsjechië en IJsland. "Dat het beter moet, is duidelijk. Ik weet wel welke kant we op moeten", zegt Robben tegen de NOS.

"Maar je kunt nog zoveel praten, uiteindelijk is er maar één medicijn en dat is gewoon die wedstrijden winnen. Het liefst overtuigend. Dat is het enige antwoord", aldus de 84-voudig international, die in de voorbije weken een aantal keer met bondscoach Guus Hiddink heeft gesproken. Veel wil hij daar niet over zeggen.

"Het was normaal contact. Er is al genoeg onrust, laten we daar geen dingen aan toevoegen. Of de onrust rond Oranje terecht is? Ja, dat denk ik wel", vertelt Robben, die de interlands tegen Italië en Tsjechië miste, maar tegen Kazachstan en IJsland weer van de partij was.

De aanvaller van Bayern München leek verrast door de uitspraak van Hiddink dat hij stopt als Letland niet wordt verslagen. "Dat is niet relevant, want we gaan gewoon winnen. Ik heb altijd veel respect voor tegenstanders, maar met alle respect: als we zondag niet winnen, hoeft niet alleen de bondscoach te stoppen."