Ed Sheeran werkt mee aan nieuwe Band Aid-single

Bob Geldof werkt inderdaad aan een nieuwe versie van de Band Aid-single Do They Know It's Christmas?. Dat heeft zanger Ed Sheeran bevestigd tegenover de Britse boulevardkrant Mirror. Andere sterren die zeer waarschijnlijk meedoen zijn de mannen van One Direction en zangeres Emeli Sande.

Sheeran verklapte ook dat niemand minder dan Chris Martin meewerkt aan de nieuwe plaat. De Britse singer-songwriter doet zelf ook mee dankzij de Coldplay-frontman. "Chris vertelde het mij voor mijn concert in Londen, dat was nog voordat Bob mij belde. Ik wilde dus eigenlijk al meedoen voordat ik was gevraagd", aldus Sheeran.

Sinds vorige week doen geruchten de ronde dat er een nieuwe versie van de single komt. Met de bekende kersthit werd in 1984 geld ingezameld voor de bestrijding van de hongersnood in Ethiopië. De door Bob Geldof georganiseerde supergroep Band Aid bestond uit artiesten als Bono, Sting, George Michael, Phil Collins en leden van Duran Duran, Spandau Ballet en Culture Club.

In 1989 en 2004 werden nieuwe versies opgenomen met andere artiesten. Geldof is nu bezig zijn met een vierde versie onder de noemer Band Aid 30. De opbrengsten zouden deze keer gaan naar de bestrijding van ebola in Afrika.