Trijntje bevestigt deelname aan Songfestival

Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt Nederland inderdaad tijdens het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Wenen. Dat bevestigde de zangeres maandagochtend op Radio 2 na drie dagen stilzwijgen. Anouk verklapte vrijdag al dat haar collega de opvolger is van The Common Linnets.

"Ik voel me enorm vereerd dat ik gevraagd ben", zegt Trijntje in een verklaring. "Na de goede optredens en resultaten van Anouk en The Common Linnets de afgelopen twee jaar, is dat natuurlijk extra spannend maar ook heel leuk."

Het nummer is mede geschreven door Anouk. "We zijn in de afrondende fase van het maken van het liedje dat we voor ogen hebben", aldus Trijntje. Volgens haar is het erg fijn dat zij haar ervaringen over het liedjesfestijn kan delen. "Ik heb er echt heel veel zin in."

AvroTros zegt in een statement trots te zijn dat opnieuw een grote Nederlandse artiest is gestrikt. "Met de combinatie van de prachtige stem van Trijntje en het nummer van Anouk gaan we vol vertrouwen richting de jubileumeditie van het grootste muziekevenement ter wereld." Het Songfestival wordt volgend jaar voor de zestigste keer gehouden.