Maaskant wordt geen trainer bij NAC Breda

Robert Maaskant zal niet in dienst treden bij NAC Breda. De 45-jarige oefenmeester heeft de Brabantse clubleiding zojuist laten weten dat hij afziet van de functie als hoofdtrainer. De trainer die nu werkzaam is bij het Amerikaanse Columbus Crew had geen goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Graeme Rutjes. 

Volgens VI stoorde Maaskant aan het feit dat de directeuren nooit echt concreet werden in hun benadering. Volgens Maaskant kwam de directie niet slagvaardig over. Gespreksthema’s als contractduur of een visie moesten volgens hem allemaal van zijn kant komen. Volgens de geboren Schiedammer kreeg hij nooit de indruk dat NAC hem echt graag wilde hebben.  

Maaskant wilde graag naar aan de slag bij de club waar hij tussen 2008 en 2010 ook al in dienst was. Onder zijn leiding stonden de Bredanaars zelfs een korte periode bovenaan de ranglijst van de Eredivisie. Zaterdagavond stelde Rutjes nog met klem dat hij voor de korte termijn twee opties heeft: óf Maaskant of Eric Hellemons, die nu de interim-trainer is.

De volgende naam op het lijstje van NAC is Ruud Brood. De trainer die nu nog in dienst is van N.E.C. Nijmegen zal pas op zijn vroegst op 1 juli beschikbaar zijn. Het meest waarschijnlijke scenario is dat Hellemonds het seizoen af zal maken als hoofdcoach en dat Brood volgend seizoen de trainer van NAC zal worden.