Vermiste studenten Mexico verbrand door bendeleden

De 43 Mexicaanse studenten die op 26 september in de buurt van het Mexicaanse Iguala zijn verdwenen, zijn na te zijn vermoord vermoedelijk verbrand door leden van een drugskartel. Volgens het Mexicaanse openbaar ministerie heeft een aantal bendeleden bekend de lichamen van de slachtoffers op een enorme brandstapel te hebben gegooid.

Volgens de bendeleden brandde de brandstapel vijftien uur lang. Daarna zouden ze door de as zijn gelopen om sporen uit te wissen en tanden en botten te verzamelen. Die werden vervolgens langs de San Juan-rivier in de plaats Cocula gedumpt.

Volgens het openbaar ministerie wordt het erg moeilijk om de resten te identificeren en vast te stellen of het daadwerkelijk om de verdwenen studenten gaat. De autoriteiten hebben de hoop gevestigd op een speciaal laboratorium in Oostenrijk. Hoe lang het gaat duren voordat er resultaten komen is niet bekend.

Politieagenten zouden de studenten op 26 september hebben opgepakt en vervolgens hebben overgedragen aan het Guerreros Unidos-kartel. De bendeleden dachten naar het zich laat aanzien dat de studenten leden van een rivaliserende bende waren of in ieder geval dat de studenten probeerden een bijeenkomst te verstoren van de burgemeester van Iguala. Die zou banden hebben met het kartel.

In totaal zijn al 74 mensen opgepakt in verband met de verdwijningszaak.