Alain Clark is blij voor Trijntje Oosterhuis

Alain Clark vindt het helemaal niet erg dat de AvroTros niet hem maar waarschijnlijk Trijntje Oosterhuis naar het Eurovisie Songfestival stuurt. De zanger was ook in gesprek met de omroep maar gaat er inmiddels van uit dat hij in ieder geval niet gaat. "Tenzij Trijntje zin heeft in een duet", zei hij zaterdagochtend op Radio 2 in de radioshow van Bert Kranenbarg.

Clark kon niet bevestigen of Trijntje daadwerkelijk in mei naar Wenen afreist. "Ik weet het niet. Het laatste wat ik heb gehoord is dat ze ook met anderen in gesprek zijn", aldus de 35-jarige zanger.

Met Trijntje heeft Nederland wel opnieuw kans om de finale te bereiken, denkt Clark. "Ze is een van onze beste zangeressen. En als Anouk echt het liedje gaat schrijven, dan gaat ze een hele goede bal slaan." De zanger heeft daarom ook helemaal geen 'hard feelings'. "Ik vind het hartstikke leuk voor Trijntje."

Het nieuws over de deelname van Trijntje kwam vrijdagavond naar buiten toen Anouk in College Tour liet doorschemeren dat haar vriendin weleens zou kunnen gaan. Trijntje Oosterhuis en AvroTros hebben het nieuws zelf nog niet bevestigd. De omroep komt naar verwachting maandag met een officieel statement naar buiten.

De presentatie van de opvolger van The Common Linnets, die dit jaar tweede werden, werd deze maand al verwacht.