Beijing wil geschiedenis schrijven met Spelen 2022

Beijing wil met de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2022 vooral geschiedenis schrijven, zo bleek tijdens de presentatie van het bid voor de Vereniging van Nationale Olympische Comité's (ANOC) in Bangkok.

De Chinese hoofdstad zou de eerste stad worden die zowel de Winter- als Zomerspelen heeft georganiseerd, nadat de zomereditie in 2008 al in Beijing gehouden werd. "Beijing is geïnspireerd door de olympische beweging en zal met jullie steun in staat zijn om de Spelen naar zich toe te halen", aldus burgemeester Wang Anshun. "We zullen de Spelen organiseren op een veilige, betrouwbare en risicovrije manier."

Tijdens de presentatie werd ook een nieuwe promotievideo onthuld, met onder meer beelden van stadions die al tijdens de Zomerspelen van 2008 gebruikt werden, zoals de Water Cube. Ook werd nogmaals de belofte gedaan van een hogesnelheidslijn tussen Beijing en Zhangjiakou, het gebied in de bergen waar de sneeuwsporten plaats moeten vinden.

Al voor de presentatie liet het team rond het bid doorschemeren dat er plannen zijn om de beruchte luchtvervuiling in de stad tegen te gaan. Volgens het team zou de vervuiling voor geen enkel probleem zorgen tijdens de Spelen, waarvoor ook de datum al gegeven werd: 4 tot en met 20 februari. 

De nieuwe promotievideo voor 'Beijing 2022' (Bron: YouTube)