Allerlei details over Warcraft-film

Blizzard en Duncan Jones hebben tijdens BlizzCon een boel bekendgemaakt over de aankomende Warcraft-film. Nu is er meer bekend over het verhaallijn, welke helden een rol spelen, welke acteurs deze helden vertolken en er is voor het eerst te zien hoe de orcs eruit zullen zien op het grote doek.

Sam Raimi werd in 2009 gekozen als director voor de film, maar heeft uiteindelijk het stokje moeten doorgeven aan Jones. Raimi wilde de film vanuit het perspectief van de Alliance maken, maar Jones heeft gekozen voor een film waarin de Alliance en de Horde allebei een grote rol spelen. Jones sprak de volgende woorden: "Deze film moet 50% Alliance en 50% Horde zijn". De film toont twee verhalen, en het is de bedoeling dat het publiek meeleeft met de mensen én de orcs.

De hoofdpersonen zijn Durotan en Lothar, twee helden die onbedoeld verwikkeld raken in een conflict. Toby Kebbell neemt de rol van Durotan op zich, terwijl Travis Fimmel Lothar zal spelen. Andere personages die voorkomen in de film zijn Medivh (Ben Foster), Orgrim (Rob Kazinsky), Gul'dan (Daniel Wu), Blackhand (Clancy Brown), King Llane (Dominic Cooper), Lady Taria (Ruth Negga), Khadgar (Ben Schnetzer) en Garona (Paula Patton). 

Ook op technisch gebied kwam er veel naar buiten. Legendary Pictures wil de film zo realistisch mogelijk maken. Al tijdens het filmen moet het aanvoelen alsof ze een gewone live-action film zonder effecten aan het filmen zijn. De 'motion capture'-techniek wordt tot het uiterste gedreven, en ook op de set wordt niet bezuinigd. Stormwind City is nagebouwd en het is mogelijk om door de straten te lopen en alle details te bekijken. 

Hieronder dan de beelden waar we voor het eerst zien hoe de mensen en orcs eruit zullen zien, en de eerste filmposters. De film komt in 2016 uit. 

Warcraft-film Orgrim
Warcraft-film King Llane

Warcraft filmposterWarcraft filmposter