Uitslag Excelsior - FC Utrecht

Excelsior heeft door een goal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een punt gepakt tegen FC Utrecht. Carlo de Reuver, die vier minuten eerder was ingevallen, zette in Rotterdam de 2-2 eindstand op het bord. Christian Kum dacht Utrecht in de 84e minuut nog naar een overwinning te hebben gekopt.

De ploegen waren vrijwel de hele wedstrijd aan elkaar gelijkwaardig. Na 23 minuten schoot Tom van Weert de gelijke stand echter van het bord. Na een fraaie steekpass van Jeff Stans stuitte Luigi Bruins nog op de paal, maar Van Weert wist de bal in de rebound simpel in het doel te tikken: 1-0.

De gelijke stand werd niet veel later op enigszins kolderieke wijze hersteld door Mark van der Maarel. De vleugelverdediger werkte een mislukt schot van Kristoffer Peterson met zijn bovenlijf in het net en scoorde zijn eerste eredivisiedoelpunt.

In het vermakelijke duel kregen beide ploegen vervolgens kansen op de 2-1. Via Kum kwam Utrecht in de slotfase op voorsprong. De Duitse Nederlander kopte ongedekt een knappe vrije trap van Yassin Ayoub binnen.

De Reuvers moment van glorie kwam zes minuten later. De invaller werd slecht gedekt door de domstedelingen en kon een voorzet van Ninos Gouriye binnenschieten. Afgelopen zondag bezorgde De Reuver Excelsior ook al een punt. Op bezoek bij AZ schoot hij met zijn eerste balcontact de 3-3 tegen het net. FC Utrecht staat achtste met zeventien punten. Excelsior heeft er twee minder en bezet de dertiende plek.