Blizzard komt met nieuwe franchise: Overwatch

Blizzard heeft een nieuwe game aangekondigd genaamd Overwatch. Het spel is een multiplayer shooter waarin je speelt in teams. Het speelt zich af in een futuristische, cartoony wereld die een beetje doet denken aan Pixarfilms. In de game kun je kiezen uit allerlei verschillende 'heroes' om mee te spelen. Het is Blizzards eerste nieuwe franchise in zeventien jaar tijd.

De locaties waarin je kunt gaan knallen zijn erg divers. Denk bijvoorbeeld aan een futuristisch Londen, een Japanse tuin, of een Egyptische high-tech pyramide. Alle personages waar je uit kunt kiezen hebben verschillende vaardigheden en een uniek uiterlijk. Zo is er een enorme, bewapende gorilla, een eveneens zwaarbewapende gigantische Duitse soldaat en een Japanse huurmoordenaar. Er is keuze genoeg als je kijkt naar de berg aan personages in de trailers.

Mike Morhaime, de CEO en medeoprichter van Blizzard Entertainment, noemt het spel een 'geweldig FPS-ervaring die toeganklijk is voor een breed publiek, maar toch de actie en diepgang biedt die shooterfans verwachten'. Overwatch is een spel waarvoor het motto 'easy to learn, hard to master' geldt.

De bèta van Overwatch begint in 2015. Hieronder kun je de cinematic en gameplaytrailer bekijken.