Far Cry 4, AC: Unity en The Crew niet meer op Steam

Update 01:50: Ubisoft heeft misschien een foutje gemaakt, of heeft de berg aan negatieve reacties niet kunnen voorzien. De games die in dit bericht genoemd worden staan namelijk weer netjes op Steam voor 59,99 euro (The Crew voor een tientje minder).

Oorspronkelijk bericht: 

Voor de mensen die Ubisofts aankomende spellen willen spelen op Steam is er slecht nieuws. The Crew, Assassin's Creed: Unity en Far Cry 4 zijn spontaan verdwenen uit de catalogus.

Tegen PCGamesN zei Ubisoft het volgende: ''We zijn met Valve in overleg om Assassin's Creed: Unity op Steam te zetten, maar op dit moment is het spel niet beschikbaar op de Britse versie van Steam. Mensen in Groot Britannië kunnen het spel wel digitaal kopen op UPlay of andere online retailers.''

Er wordt vermoed dat het aan het prijskaartje ligt. Bij de Britse versie van UPlay betaal je £49,99 voor Assassin's Creed: Unity. Games op Steam kosten doorgaans echter niet meer dan £39,99. Mogelijk vindt Ubisoft die prijs te laag. Waarom die spellen dan niet meer op de Europese versie van Steam staan, waar je met de euro betaalt, is onbekend. Hier zijn de prijzen op Steam en Uplay wel gelijk. 

Assassin's Creed: Unity komt uit op 11 november voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Far Cry 4 komt uit op 20 november voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en pc. The Crew komt uit op 2 december voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en pc.