Kleuter gaat 's nachts alleen op stap

Agenten stonden donderdagnacht voor een raadsel toen ze een meisje van ongeveer 4 jaar aantroffen in een snackbar in Amsterdam Zuidoost. Het meisje bleek ongemerkt de voordeur te zijn uitgelopen terwijl haar ouders sliepen en werd na een lange zoektocht weer met haar ouders herenigd.

De kleuter liep rond 00.25 uur in pyjama en op blote voeten voor een snackbar langs toen een man haar opmerkte. Hij alarmeerde de politie en haalde het meisje naar binnen, omdat het buiten erg koud was. De kleuter wist haar eigen naam te noemen en die van haar ouders, maar bij een buurtonderzoek lukte het agenten niet het adres op te sporen.

Terwijl de zoektocht naar het adres doorging, werd het meisje tijdelijk ondergebracht bij een pleeggezin. Toen de politie rond 05.00 poolshoogte ging nemen op het mogelijke adres van de kleuter stond de voordeur van het huis open. Na lang aanbellen en aankloppen kwam uiteindelijk een man geschrokken aanlopen. Hij bevestigde dat zijn dochter inderdaad het huis was uitgelopen. In de loop van vrijdagochtend konden de ouders hun dochter weer in de armen sluiten.