Woede om nieuwe dienst WhatsApp

WhatsApp heeft een nieuwe service gelanceerd: de blauwe vinkjes. En daar is op zijn zachtst gezegd niet iedereen even blij mee.

Zag je bij de berichtendienst voorheen een grijs vinkje als je bericht succesvol was verstuurd, en twee grijze vinkjes als de ander het bericht had ontvangen, nu zijn er zelfs blauwe vinkjes. Deze geven aan dat de ontvanger het bericht heeft gelezen. Je ex negeren is er dus niet meer bij.

Op FOK!, Twitter en andere media zijn de blauwe vinkjes dan ook het gesprek van de dag. "Whatsapp heeft per direct blauwe vinkjes uitgerold dat je kunt zien wanneer iemand je bericht heeft gelezen", klaagt men op het forum. "Dat wil ik dus helemaal niet.  Nu kan ik bij mijn collega die ik niet moet, niet meer met een smoesje aankomen dat ik geen tijd had hem te beantwoorden. Raar, waarom kan dit niet uitgezet worden." Andere FOK!kers stappen dan ook resoluut over naar concurrerende berichtenservices.

Ook op Twitter en op de site van de Telegraaf wordt geklaagd over de update. '#WhatsApp' en '#BlueTicks' zijn inmiddels trending geworden. Velen zijn ook bang dat de nieuwe dienst relaties gaat kosten.