Gordon wil met rust gelaten worden

Gordon is het zat dat zijn liefdesleven steeds breed uitgemeten wordt in de media. Het houdt maar niet op, zegt de zanger en presentator donderdag in De Telegraaf. "Laat me nou eens met rust!"

"Ik hoorde bij terugkomst van mijn chocoladereepavontuur, dat er hier weer consternatie was over mijn liefdesleven. Voor mij stond het al vast: die relatie was al over. En hij wist dat ook", herhaalt Gordon nog maar eens.

Gordon zat vorige week een week lang in zijn eentje op een onbewoond eiland voor een stunt van een chocoladefabrikant. Ondertussen werd bekend dat zijn relatie met Roelof van der Veen gestrand was.

De 46-jarige zanger neemt binnenkort een 'echte break'. Na de kerstdagen gaat hij vijf weken weg. "Eerst Australië, waar ik in Sydney vrienden heb wonen, en dan nog Hongkong en Kaapstad. Nou Nederland, geniet ervan! Iedereen wilde toch zo graag dat ik wegging?"

In het nieuwe jaar hoopt Gordon weer goed uitgerust aan de slag te gaan met zijn programma's. Zo komt er een nieuw seizoen van Wie Ben Ik en Alles Mag op Vrijdag. Ook gaat Gordon Nooit Meer Naar Huis maken, het tegenovergestelde van zijn reisprogramma Gillend Naar Huis.

Met jurywerk voor talentenjachten is Gordon voorlopig klaar. "Even een paar jaar geen gejureer meer, laat een volgende generatie maar 's een mening geven." Volgens hem zitten de programmamakers daar behoorlijk mee. "Ik begreep wel dat ze dat meteen als een groot probleem of in elk geval grote uitdaging zagen; mensen die op tv echt durven te zeggen wat ze ergens van vinden... die zijn er niet zoveel."