Uitslag Ajax - FC Barcelona

FC Barcelona heeft zonder al te veel moeite Ajax opzij gezet in de Champions League. Even leek Ajax beter, maar na een doelpunt van Lionel Messi was het verzet gebroken. De bezoekers wonnen met 0-2.

Barcelona begon sterk aan de wedstrijd en al na vier minuten lieten de Catalanen het net bollen. Neymar stond buitenspel en dus werd de goal afgekeurd. Na een kwartier kwam Ajax beter in het spel. Dit resulteerde in verschillende kansen. Een handsbal in het strafschopgebied van Barcelona werd niet bestraft. Ajax kwam niet tot scoren in deze fase. Even later leek Ajax opnieuw recht te hebben op een penalty na een corner, maar deze kreeg de club niet. In de erop volgende counter moest een overtreding begaan worden.

De hierop volgende vrije trap werd afgeslagen door Ajax, maar toen de bal werd teruggebracht tastte Jasper Cillessen aan de zijkant van het strafschopgebied mis, waarna Messi de 0-1 scoorde. Hierna verloor Ajax de grip op de wedstrijd, ook in het begin van de tweede helft was Barcelona beter. Luis Suarez kreeg een grote kans, maar hij vond het doel niet oog in oog met Cillessen. In de tweede helft waren er minder grote kansen. Halverwege kreeg invaller Arkadiusz Milik een dot van een kans. Hij kopte net naast.

In de zeventigste minuut leken de kansen van Ajax compleet verdwenen. Joel Veltman kreeg zijn tweede rode kaart in twee thuiswedstrijden tegen Barcelona na zeventig minuten. Even later scoorde Messi ook de 2-0, waarmee hij het record van Raul evenaarde. Hierna was er weinig spannends meer te beleven in de ArenA. Het bleef 0-2.