Vaste prijzen voor IS-slavinnen

Terreurgroep IS (Islamitische Staat) hanteert vaste prijzen voor de verkoop van slavinnen. Dat blijkt dinsdag uit een document dat in handen is van de website IraqiNews.com.

Uit het document blijkt dat hoe jonger een vrouw is, hoe meer ze opbrengt. Een yezidi-vrouw of een christelijke vrouw van 40 tot 50 jaar oud kost bijvoorbeeld 34 euro, een tienermeisje ruim 100 euro en een kind tot 9 jaar kost 138 euro op de slavenmarkt van de terreurgroep. Mensen die andere prijzen hanteren, worden door IS geëxecuteerd.

Volgens het document is het overigens verboden om meer dan 3 slavinnen te kopen, tenzij de koper uit het buitenland komt (bijvoorbeeld Turkije of de Golfstaten).

IS ontvoert de meisjes en vrouwen in Syrië en Irak, terwijl mannen vaak worden gedood. De afgelopen tijd deden er al regelmatig verhalen de ronde over de levendige slavenhandel van IS. Vorige week dook een video op waar strijders luidkeels praten over buitgemaakte slaven die ze willen kopen en verkopen.

De slavenhandel floreert echter niet meer zoals eerder dit jaar, zo stelt de terreurgroep in de uitleg van de vaste prijzen. De ingezakte handel schaadt de financiële huishouding van IS.