PVV boos over schoolproject

Haagse gemeenteraadsleden van de PVV laten weer zien dat ze hun vergoeding meer dan dubbel en dwars waard zijn. De fanclub van de blonde profeet trekt namelijk ten strijde tegen een schoolprojectje in het Museon. Tijdens dit project maken 7 –jarigen kennis met het land van enkele klasgenootjes: Marokko.

De goed geïnformeerde politici zien dit uiteraard meteen als Islamverheerlijking, zoals zij het zelf noemen. Inmiddels hebben zij de kostbare tijd van de gemeenraad verbruikt met allerlei vragen over dit onderwerp. Tevens roepen zij –zoals het echte een pro-vrijheidspartij betaamt- op tot allerlei verboden.

Volgens de PVV krijgen meisjes tijdens het project hoofddoekjes op het hoofdje. Pure indoctrinatie, aldus de partij. Hoewel uit foto's blijkt dat dit niet het geval lijkt te zijn, zetten de populisten tòch vraagtekens bij de educatieve meerwaarde hiervan. Ook een virtueel tochtje door de woestijn valt helemaal verkeerd. Grappig is ook dat de PVV denkt dat Medina een plaats in Marokko is, waar het project het zelf heeft over DE Medina, de oude binnenstad van de Marokkaanse stad Fes.

Het is niet helemaal duidelijk of schoolprojecten over de Romeinse tijd of de Tweede Wereldoorlog wèl de goedkeuring van de geertsdienstigen (term geleend van Ouwesok) kunnen verdragen.