Squashspeelster David schrijft geschiedenis op wereldranglijst

Squashspeelster Nicol David heeft geschiedenis geschreven met haar positie op de wereldranglijst: De 31-jarige Maleisische is in november voor de 100e maand op rij de mondiale nummer één, zowel bij de mannen als vrouwen een unieke prestatie.

David kwam in januari 2006 voor het eerst op de eerste plek van de ranglijst van de WSA, de Women's Squash Association. Drie maanden later zakte ze naar de tweede plek, maar vanaf augustus 2006 is ze niet meer van de eerste plaats weg te denken.

In haar loopbaan won David liefst 77 World Tour-titels, waaronder het ongeëvenaarde aantal van zeven wereldtitels. "Het is simpelweg ongelooflijk dat iemand al acht jaar op rij de nummer één van de wereld is, zeker gezien haar relatief jonge leeftijd van 31 jaar", aldus de Nederlandse WSA-voorzitter Tommy Berden. "De prestaties van Nicol zijn uniek in de sportwereld en het is geweldig om een ambassadeur als haar te hebben voor onze sport", vervolgt Berden. 

David (rechts) op weg naar haar vierde individuele gouden medaille op de Asian Games, eerder dit jaar in Incheon (Foto: Getty)