Gordon zwijgt over verbroken relatie

Gordon heeft geen zin om over zijn verbroken relatie met binnenhuisarchitect Roelof van der Veen te praten. "Ik wil het niet over mijn privéleven hebben", zei de zanger dinsdag op een persconferentie. Gordon zat op initiatief van een chocoladefabrikant een week op een onbewoond eiland. Vooraf zei de zanger te twijfelen aan zijn relatie, waarop Van der Veen hem voor was en die maar meteen verbrak.

Hoewel de 46-jarige Gordon niet wil ingaan op vragen over zijn relatie met de binnenhuisarchitect zegt hij wel dat er 'genoeg is nagedacht'. Ook laat de zanger weten dat voor hem de relatie al voorbij was toen hij naar het onbewoonde eiland vertrok.

Niet alleen Van der Veen spookte door Gordons hoofd op het eiland. "Je denkt na over je leven. Ik heb heel veel teleurstelling op het relationele vlak meegemaakt. Je leert te weten wat je wel en wat je niet wilt", legt de zanger uit. Voor Gordon was een weekje bezinning dan ook nodig. "Je wordt geconfronteerd met wat je allemaal hebt, daarom ben ik deze break ook aangegaan."

Ook de rust was een fijne afwisseling. "Het was een kwestie van ontstressen", legt de zanger uit. "Ik heb gemiddeld tien uur per dag geslapen en dat is veel. Ik denk dat niet alleen Nederland een break van mij kon gebruiken, maar dat ik die ook nodig had. Ik heb het afgelopen jaar veel meegemaakt en heel hard gewerkt."

Wel heeft de zanger het erg zwaar gehad. "Het was echt een beproeving. Je gaat van zo veel drukte met je carrière, familie, vrienden en je dagelijkse leven naar een eiland waar echt niks is behalve een hutje en wat spullen." Ook het weer viel niet mee. "Ik heb vijf dagen alleen maar regen gehad."

Nogmaals in zijn eentje op een eiland vertoeven ziet Gordon dan ook niet zitten. "Voor geen goud. Ik wil dit nooit meer."

Gordon (Foto: Novum)
Gordon (Foto: Novum)