F. de Boer: hebben niets te verliezen

Ajax heeft woensdag in de Champions League tegen Barcelona niets te verliezen. Dat zei trainer Frank de Boer dinsdag in zijn persconferentie in aanloop naar het duel. "Mijn spelers moeten gewoon proberen hun beste wedstrijd ooit te spelen." Vorig jaar won Ajax in de Champions League thuis nog van Barça, maar die ploeg was toen wel al geplaatst voor de volgende ronde.

De Boer beseft dat de met 3-1 verloren uitwedstrijd twee weken geleden geen goed voorbeeld was. "We moeten er morgen een wedstrijd van maken. We kunnen veel beter en ik hoop dat we dat kunnen laten zien. Tegen teams als Barcelona krijg je vaak ruimte. Daar moet je gebruik van maken."

Ook Riccardo van Rhijn begrijpt dat wat in Barcelona misging nu beter moet. "Sommige jonge jongens waren vorige keer een beetje onder de indruk. Vooral in de eerste helft. We moeten morgen goed uit de startblokken komen." Sinds de wedstrijd in Spanje verloor Barça twee keer in de competitie en dat maakt de wedstrijd van woensdag voor Ajax lastiger, denkt Van Rhijn. "Ze zullen ongetwijfeld iets goed willen maken."

Dat Barcelona een team vol gelouterde sterren heeft, maakt het voor Ajax moeilijk om echt de strijd aan te gaan in de poule, weet De Boer. "Onze selectie is gemiddeld veel jonger. Dan is het heel moeilijk om te concurreren."