Verdovende middelen gevonden na explosie Veghel

De verdachte stoffen die de politie vrijdag aantrof in een garage bij een huis in Veghel zijn verdovende middelen, versnijdingsmateriaal en chemicaliën. Een politiewoordvoerder wil maandag echter niet spreken van drugs en er is ook geen sprake van een drugslaboratorium.

De stoffen werden aangetroffen in jerrycans, zakken en emmers. Het huis werd doorzocht nadat de 44-jarige bewoner zwaargewond raakte bij een mogelijke aanslag op zijn auto. De politie onderzocht ook een tweede woning elders in de regio. Daar zijn onder meer communicatieapparatuur en administratie in beslag genomen. Omdat de bewoners geen verdachten zijn, wordt geen informatie naar buiten gebracht over de locatie van de woning.

De politie heeft tot nu toe geen aanhoudingen verricht voor de explosie en houdt rekening met meerdere scenario's. Een van de mogelijkheden die wordt onderzocht, is een aanslag. Over de identiteit van het 44-jarige slachtoffer wil de politie vanwege 'het onderzoeksbelang' geen verdere informatie vrijgeven.

Omroep Brabant meldde eerder echter al dat het om de voormalig Europees kampioen vinzwemmen Edwin K. gaat, zo bevestigde zijn broer aan de regionale omroep. K. zou onlangs zijn opgepakt voor wapenbezit en eerder in Duitsland voor drugshandel.