Prominente Hells Angel in cel na mishandeling

De politie heeft zondagochtend vroeg een prominent lid van motorclub Hells Angels aangehouden in Leeuwarden. Agenten zagen de 50-jarige man in vol ornaat staan bij een horecagelegenheid in het Ruiterskwartier toen hij een andere man plotseling vuistslagen in het gezicht gaf. De voortanden van het 20-jarige slachtoffer sneuvelden hierdoor.

De agenten hebben de Hells Angel aangehouden. Zijn vriendin bemoeide zich ermee en uitte beledigingen jegens de agenten, waarop ook zij werd aangehouden. Het motorclublid bleek in het bezit van een verboden werppen, die in beslag is genomen. Op het politiebureau bleek vervolgens dat hij nog een voorwaardelijke straf open had staan. Die moet hij nu uitzitten.

De politie memoreert dat motorclubleden door hun full colours en groepsgedrag zo veel intimidatie uitstralen dat slachtoffers uit angst voor de gevolgen vaak geen aangifte doen. De aanpak van criminele motorclubs heeft hoge prioriteit voor politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele activiteiten, zo blijkt uit onderzoek.