Roda samen met N.E.C. aan kop na late goals Sparta

Roda JC heeft zich in de Jupiler League naast koploper N.E.C. genesteld. De Nijmegenaren speelden op bezoek bij Sparta Rotterdam met 2-2 gelijk, nadat ze drie minuten voor tijd nog 2-0 voor stonden. Roda boekte een 4-0 zege bij Achilles '29.

N.E.C., dat het beste doelsaldo van de Jupiler Lague heeft, staat net als Roda op 31 punten. FC Eindhoven, de nummer drie, volgt op vier punten.

Door goals van Kevin Conboy en Jupiler League-topscorer Sjoerd Ars stond N.E.C. bij rust met 2-0 voor. Het ging in de 88e minuut mis voor de ploeg van trainer Ruud Brood. Spartaan Youri Loen scoorde de 2-1, waarna Denis Mahmudov de kasteelclub vier minuten in blessuretijd een punt bezorgde.

Roda kwam in de eerste helft niet tot scoren tegen laagvlieger Achilles. Na de openingstreffer van Frank Demouge en Achilles' Migiel Zeller met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd, was het elf minuten na rust beslist. Marc Höcher (2x) en Johan Plat vonden in het restant van de wedstrijd nog het net.