Real Madrid wint ruim bij Granada, Celta de Vigo verslaat Barca

Real Madrid heeft zaterdag een eenvoudige zege op Granada geboekt. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti trok met 4-0 aan het langste eind. Cristiano Ronaldo bezorgde de bezoekers een wervelende start. De Portugees scoorde in de tweede minuut en tekende daarmee alweer voor zijn zeventiende competitietreffer dit seizoen.

James Rodríguez maakte er na een halfuur 2-0 van, waarna Karim Benzema het duel kort na rust in het slot gooide. In de slotfase sloeg Rodriguez nogmaals toe.

Het eerste optreden van Luis Suárez in Camp Nou is uitgelopen op een enorme teleurstelling. FC Barcelona ging onderuit tegen middenmoter Celta de Vigo. Het werd 0-1. Het thuispubliek in Catalonië kreeg voor het eerst op eigen terrein een voorhoede te zien met Lionel Messi, Neymar en Suárez. De Uruguayaan debuteerde vorige week tegen Real Madrid, waar Barça tegen de eerste competitienederlaag van dit seizoen liep (3-1).

Het zag er niet naar uit dat tegen Celta nederlaag nummer twee zou volgen. Barcelona creëerde genoeg kansen, maar het team van Luis Enrique had pech in de afronding. Na elf minuten krulde Neymar de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied op de lat.

Na ruim een half uur raakte ook Messi het aluminium. De Argentijn kwam in scoringspositie en zijn poging ging er via doelman Diego Castro en de lat niet in. Suárez liet zich vlak voor rust eveneens gelden. Vanaf de rand van het penaltygebied haalde hij met links uit. Castro kreeg er zijn handen tegen.

Celta de Vigo wist in de eerste helft al enkele keren gevaarlijk te worden in de tegenaanval, maar ook aan het begin van de tweede helft waren de beste kansen voor Barça. Na een prima actie van Jordi Alba was het opnieuw Neymar die zag hoe de lat een doelpunt van hem voorkwam.

Tien minuten na de rust viel aan de andere kant ineens de goal. Dani Alves ging in de fout door de bal slecht weg te werken. De bal kwam zomaar bij Nolito, die teamgenoot Joaquín Larrivey bediende met een hakje. Larrivey liet doelman Bravo kansloos met een schot in de benedenhoek.

Barcelona kwam via onder meer Suarez dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal miste de juiste richting. Tien minuten voor tijd keek Camp Nou vol teleurstelling toe hoe de lat wéér in de weg zat. Messi was met een vrije trap slechts centimeters verwijderd van zijn 251ste competitiedoelpunt.

Door de verrassende nederlaag is Real Madrid de nieuwe koploper in Spanje. De Madrilenen hebben 24 punten. Atlético, dat net als Real zaterdag wel won, heeft er 23 en Barcelona staat op 22. Zondag kan Sevilla de koppositie overnemen als het Athletic Bilbao verslaat.