Geen explosief bij auto slachtoffer Veghel

In het voertuig van een familielid van de man die vrijdag zwaargewond raakte toen zijn auto ontplofte in Veghel zijn geen explosieven gevonden. De 35 omwonenden die vanwege het onderzoek hun woningen moesten verlaten mogen weer terug naar huis, meldt de Brabantse gemeente.

Omroep Brabant meldt dat het slachtoffer de 44-jarige Edwin K. is. Hij reed kort voor het middaguur over de Plevierdonk in zijn woonplaats toen zijn wagen ontplofte. Het voertuig vloog vervolgens in brand. Voor de zekerheid besloot de politie ook de auto van de vrouw van het slachtoffer te laten onderzoeken door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

K. is volgens de omroep weleens opgepakt voor wapenbezit en drugshandel. Volgens bekenden van het slachtoffer koos hij het verkeerde pad, zo meldt Omroep Brabant verder over de aanslag op de voormalig Europees kampioen vinzwemmen.

Locoburgemeester Jan Goijaarts zegt geschrokken te zijn van de explosie en de daaropvolgende brand. "We leven mee met hem en zijn naasten", zegt hij op de website van de gemeente over het slachtoffer.