Sinterklaasjournaal verbiedt schmink voor Pieten

De NTR heeft aan alle basisscholen het draaiboek voor de sinterklaasviering van dit jaar gestuurd en hieruit blijkt dat schmink voor de hulppieten uit den boze is.

Het draaiboek wordt door scholen gebruikt om hun activiteiten af te stemmen op de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal. Tot nu toe hield de NTR zich angstvallig stil omtrent het gebeuren rondom Zwarte Piet, maar Powned wist de hand te leggen op het draaiboek. In het draaiboek wordt gesproken over Pieten die hun werk niet meer kunnen doen en hulp nodig hebben van hulppieten. Dit mag wél in een Pietenpak, maar ongeschminkt, zo wordt benadrukt. Het 'schminkverbod' geldt ook voor de leerkrachten.

Hiermee wordt door de politiek correcte Publieke Omroep het lot van Zwarte Piet bezegeld. In een interview met diverse kamerleden blijkt dat de steun in de kamer niet heel groot is voor dit initiatief. De hoop is dan ook dat scholen het papier van de NTR vooral gebruiken om de reet mee af te vegen, en dat leerkrachten én kinderen gewoon lekker geschminkt als Zwarte Piet naar school gaan.

Hoe ouders aan kinderen de verhaallijn in het Sinterklaasjournaal moeten gaan uitleggen blijft de vraag. Misschien is het beter om de uitzendingen van afgelopen jaren op te snorren en gewoon heel het Sinterklaasjournaal dit jaar links te laten liggen.