Wijnaldum: "Toe aan nieuwe stap"

Georginio Wijnaldum hoopt na dit seizoen op een transfer naar een grote competitie in Europa. De aanvoerder van PSV wil eerst nog kampioen worden met de Brabanders.

PSV wilde Wijnaldum (23) afgelopen zomer niet laten gaan ondanks buitenlandse interesse. De Rotterdammer veroverde gedurende het WK in Brazilië een basisplaats bij het Nederlands elftal en trok daarmee de aandacht van andere clubs. De veertienvoudig international wil na dit seizoen graag zijn geluk beproeven in het buitenland.

"Komende zomer zou een mooi moment zijn om een volgende stap te maken", zegt Wijnaldum tegen De Telegraaf. "PSV weet ook wel dat ik zo goed als toe ben aan een nieuwe stap. Ik heb de leeftijd ervoor. Ik wil niet te oud naar het buitenland, want ik wil daar ook een paar jaar spelen. Hoe later je gaat, hoe korter je carrière in het buitenland wordt."

"Eerst wil ik kampioen worden met PSV. Daar vecht ik keihard voor", aldus de ex-Feyenoorder, die tot nu toe 41 keer scoorde in 123 officiële duels voor PSV. "Als een club goed voor je geweest is en altijd voor je klaar heeft gestaan, dan voel ik me verplicht iets terug te doen voor die club. Daarom wil ik niet transfervrij weg."

Wijnaldum staat nog tot medio 2018 onder contract bij PSV. De Eindhovenaren namen de aanvallende middenvelder in de zomer van 2011 voor vijf miljoen euro over van Feyenoord. Wijnaldum groeide sindsdien uit tot aanvoerder van de huidige koploper in de Eredivisie. PSV speelt woensdag in de KNVB Beker tegen Almere City.