Debutant Zivkovic: "Lang op moeten wachten"

Richairo Zivkovic maakte dinsdagavond zijn langverwachte debuut in de hoofdmacht van Ajax. Hij luisterde zijn eerste officiële duel op met een doelpunt.

Van basisklant bij FC Groningen naar speler van het tweede elftal bij Ajax. Zivkovic had zich heel wat anders voorgesteld van zijn droomtransfer. De miljoenenaanwinst van de Amsterdammers is gehaald voor de toekomst. "Alles wat hij nu speelt is mooi meegenomen", zei Frank de Boer dinsdag nog.

Zivkovic had het bijzonder lasting in zijn eerste maanden bij Ajax. Dat hij bij Jong Ajax in de Jupiler League moest spelen stond hem niet aan. Een paar weken geleden ging de knop om. Met zijn debuut tegen SV Urk in de KNVB Beker als gevolg.

"Ik heb lang op mijn debuut moeten wachten, maar het is mooi dat ik die nu gemaakt heb. Ik vond dat ik af en toe nog wel wat slordig was, maar ik ben natuurlijk wel blij met mijn goal", zei de talentvolle spits na de 4-0 overwinning op de amateurs van Urk tegen FOX Sports.

De pas 18-jarige goaltjesdief erkent het moeilijk te hebben gehad bij zijn start in Amsterdam. "Vooral in het begin. Je bent jong en je wilt gewoon spelen, ook al was dat niet zo afgesproken. Maar op een gegeven moment heb ik me over de teleurstelling heen gezet en begon ik te scoren. Je moet je daar gewoon overheen zetten, anders ontwikkel je jezelf niet", stelt Zivkovic. "Als je met tegenzin bij Jong Ajax gaat voetballen, moet je alleen maar langer op je kans wachten."