PSV sloeg bod van twintig miljoen voor Depay af

PSV heeft afgelopen zomer een bod van minstens twintig miljoen euro op aanvaller Memphis Depay afgeslagen. Dat maakte Toon Gerbrands dinsdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Om welke club het gaat, wilde de algemeen directeur niet zeggen. PSV maakte over het afgelopen seizoen een bescheiden winst van vierhonderdduizend euro.

De omzet van PSV steeg van 63,2 miljoen naar 63,3 miljoen euro. Onder meer de verkoop van Kevin Strootman aan AS Roma droeg bij aan een positief resultaat. Ook in het lopende seizoen 2014-2015 verwacht PSV winst te boeken.

PSV heeft de huidige spelersgroep voor twintig miljoen euro op de balans staan en schat de marktwaarde op meer dan zeventig miljoen. De clubleiding zegt tijdens de winterstop niemand te verkopen omdat alles moet wijken voor de titel.

De Eindhovenaren presenteerden naast de jaarcijfers ook een nieuwe voorzitter voor de raad van commissarissen. Jan Albers volgt per 1 januari Peter Swinkels op. De 62-jarige Albers is bestuursvoorzitter van Gamma Holding en sinds 2012 lid van de RvC. Oud-doelman Hans van Breukelen is herbenoemd als lid van de RvC. Zijn nieuwe termijn loopt tot 1 juli 2015.