Politie vindt tonnen cash en cocaÔne in auto's

De politie heeft woensdag in het havengebied van Rotterdam tassen met daarin voor honderdduizenden euro's aan cash geld in beslag genomen. Ook werden enkele kilo's cocaïne gevonden. Zeven mannen zijn op verschillende momenten gearresteerd, meldt de politie dinsdag.

De tassen lagen in auto's in een parkeergarage aan de Terwenakker. De zaak kwam aan het rollen nadat de politie een melding kreeg dat in de garage mogelijk auto's werden gestolen. Agenten arresteerden drie mannen van 23, 24 en 34 jaar. In de auto's die door de politie werden onderzocht lagen de tassen en de cocaïne.

Agenten deden in hetzelfde onderzoek woensdag eveneens een inval in een woning in de Jufferstraat, twee straten verderop. Hierbij werden enkele kilo's drugs en een vuurwapen gevonden. Het huis werd afgezet.

Woensdagnacht probeerden twee mensen de woning echter binnen te komen. Zij werden gearresteerd. Bij de ingang van de parkeergarage werden nog eens twee mannen opgepakt. Een van hen droeg documenten bij zich die in de afgezette woning lagen. De arrestanten zijn tussen de 23 en 34 jaar oud, aldus de politie.

Naar aanleiding van de aanhoudingen werd nog een huis aan de Jufferstraat doorzocht. Hier vond de politie bloedsporen, die nader worden onderzocht. De drugs zijn inmiddels vernietigd.