Pier van Scheveningen verkocht voor drie miljoen

De pier van Scheveningen heeft bijna twee jaar na faillissement een nieuwe eigenaar. Projectontwikkelaar KondorWessels Vastgoed en hoteluitbater Danzep kopen het beroemde, maar vervallen bouwwerk in de Noordzee voor drie miljoen euro. De bedrijven gaan de pier samen uitbaten, zo laat curator Marc Udink dinsdag weten.

Voordat de pier opengaat, zijn nog wel enige herstelwerkzaamheden nodig. De kopers zijn volgens Udink echter bedreven in 'oude gebouwen nieuw leven inblazen'. "Dat was ook hard nodig", zo stelt de curator. Volgens De Telegraaf gebruiken de nieuwe eigenaren de winter om de pier te renoveren en kan het gebouw in de lente weer open.

Na opening moet de pier in eerste instantie 'een vrolijke pier' worden, zo stelt Udink. "Dat was tien jaar lang niet het geval. Maar nu wordt het weer een plek voor cultuur, flaneren en horeca", aldus de curator. Pas op de langere termijn kan worden gekeken naar een andere bestemming voor het bouwwerk.

Berichten over de komst van een hotel op de pier, zoals het AD eerder schreef, zijn volgens Udink dan ook nog niet aan de orde. "Dat is echt op de muziek vooruitlopen", stelde hij. De ochtendkrant schreef dat Danzep op de pier een vestiging wilde openen van Easyhotel, de vlag waaronder het bedrijf hotels uitbaat.

De opbrengst van drie miljoen euro is volgens Udink genoeg om alle schuldeisers van de vorige eigenaar terug te betalen. Tot begin vorig jaar was de pier in handen van het horecabedrijf Van der Valk. Enkele maanden na het faillissement werd de pier gesloten vanwege problemen met de brandveiligheid.

Of er na het afbetalen van de schuldeisers ook nog geld overblijft voor de familie Van der Valk, kon Udink nog niet zeggen. "Maar ik roep de familie op om achteraan in de rij aan te sluiten", aldus de curator.

Pier van Scheveningen (Foto: Novum)
Pier van Scheveningen (Foto: Novum)