Dubbele omzet voor Twitter, maar lagere aanwas

Twitter heeft het afgelopen kwartaal de omzet ruimschoots op jaarbasis zien verdubbelen. Het aantal nieuwe gebruikers is echter in een lager tempo gestegen dan in voorgaande kwartalen. De omzetstijging resulteerde ook in een stijging van het nettoverlies van 65 miljoen naar 175 miljoen dollar. Dit bleek maandagavond uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf.

De omzet steeg in het derde kwartaal op jaarbasis van ruim 168 miljoen dollar naar 361 miljoen dollar (284 miljoen euro). Daarmee overtrof Twitter de eigen doelstelling van 330 tot 340 miljoen dollar.

Het belangrijkste cijfer voor de groeiraming van Twitter, de aanwas van nieuwe gebruikers, viel tegen. Het aantal maandelijks actieve gebruikers steeg ten opzichte van het tweede kwartaal met bijna vijf procent naar 284 miljoen, terwijl in het tweede kwartaal nog een stijging van ruim zes procent op kwartaalbasis werd geboekt. Op jaarbasis was er in het derde kwartaal nog altijd een toename van 23 procent.

Voor het vierde kwartaal voorziet Twitter een omzet van 440 tot 450 miljoen dollar en voor heel volgend jaar mikt de onderneming op een omzet van 1,365 tot 1,375 miljard dollar. Bij de halfjaarcijfers mikte Twitter nog op 1,310 tot 1,330 miljard dollar omzet voor dit jaar.