Van Marwijk niet naar Roemenië

Bert van Marwijk wordt niet de nieuwe bondscoach van Roemenië. De Roemeense voetbalbond verkiest Anghel Iordanescu boven de voormalig keuzeheer van Oranje.

De Roemenen maakten dat maandagmiddag via de officiële kanalen bekend. Iordanescu (64) was al twee keer eerder bondscoach van Roemenië. De 67-voudig international leidde de nationale ploeg tussen 1993 en 1998 en van 2002 tot 2004.

Iordanescu keerde in december 2013 als technisch directeur terug bij Roemeense voetbalbond. Na het vertrek van bondscoach Victor Piturca naar Al Ittihad in Saoedi-Arabië was de oud-spits aangesteld als interim-bondscoach. Iordanescu heeft een contract voor één jaar ondertekend.

Van Marwijk was ook in beeld om bondscoach van Roemenië te worden. De Deventenaar zit sinds zijn ontslag bij Hamburger SV in februari zonder werkgever. Van Marwijk was tussen juli 2008 en juni 2012 bondscoach van het Nederlands elftal.

Roemenië staat in Groep F van de EK-kwalificatiereeks op de tweede plaats achter koploper Noord-Ierland. De Roemenen hebben zeven punten uit drie duels, twee minder dan de Noord-Ieren. Op 14 november staan beide landen tegenover elkaar in Boekarest.