Vrouw mist vier ledematen na abortus

De Française Priscilla Dray liet een abortus uitvoeren in een ziekenhuis in Bordeaux. Tijdens de operatie liep ze een bacterie op die ervoor zorgde dat vier ledematen moesten worden afgezet. De zaak sleept al drie jaar aan en het ziekenhuis wil niet reageren.

De 36-jarige Dray was al moeder van drie kinderen. Een vierde zag ze niet zitten en ging in de zomer van 2011 naar het ziekenhuis voor een abortus, zo meldt de krant Sud Ouest. De ingreep slaagde en Priscilla mocht naar huis.

Toen begon de ellende voor de vrouw pas goed. Gedreven door hoge koorts en scherpe pijn, ging ze een dag later opnieuw naar het ziekenhuis. Een arts prikte bloed en stuurde haar meteen weer huiswaarts.

Maar Dray werd steeds zieker en twee dagen na de abortus luidde de diagnose: bloedvergiftiging, opgelopen door een bacterie. Ze werd opnieuw opgenomen, maar kreeg de broodnodige antibiotica pas in de avond toegediend. Het kwaad was al toen al geschied. Voeten en armen waren aangetast en de dokteren hadden geen andere mogelijkheid dan het uitvoeren van amputaties. De onfortuinlijke moeder verloor op die manier haar voeten, rechter-onderarm en linkerhand.

Voor haar is het duidelijk: het ziekenhuis heeft te laat ingegrepen. Ze kreeg de antibiotica niet op tijd met alle gevolgen van dien. De vrouw en haar man wachten al drie jaar op een uitspraak van de rechtbank en omdat de zaak zolang aansleept, besloten ze om het verhaal naar buiten te brengen. Het ziekenhuis zelf weigert ondertussen elk commentaar.