Sinkgraven: "United-bericht gelezen"

Daley Sinkgraven maakt dit seizoen indruk bij sc Heerenveen. De middenvelder wordt inmiddels gelinkt aan Manchester United. Ajax en PSV volgen het talent ook op de voet. Sinkgraven (19) werd aan het begin van dit seizoen genoemd als opvolger van Daley Blind bij Ajax.

Trainer Frank de Boer vond het echter verstandiger om de middenvelder nog een seizoen te laten 'rijpen' in Friesland. De Assenaar staat deze jaargang na tien Eredivisie-duels op twee goals en twee assists.

De interesse voor Sinkgraven lijkt met de week toe te nemen. "Ik heb al veel van dit soort berichten gelezen. Van Manchester United weet ik het niet, maar dat Ajax en PSV achter hem aan zitten, verbaast me niets", zegt Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges tegen het Algemeen Dagblad.

"Daley is een heel bijzondere speler. Hij kan zeer snel draaien en is fysiek ook sterker dan menigeen denkt", aldus Lodeweges, die Sinkgraven dit seizoen elke competitiewedstrijd vanaf de aftrap liet beginnen. Tegen PEC Zwolle (2-2) was de middenvelder goed voor een assist.

Sinkgraven hoorde ook van de vermeende interesse van Manchester United. "Ik heb het bericht gelezen. Ik kan er alleen niet zo veel mee, want het is nieuw voor me. Mijn zaakwaarnemer heeft er niets over gezegd. Het enige dat hij me meegeeft is dat als ik het goed doe, de clubs vanzelf komen."

De zoon van oud-prof Harry Sinkgraven was na het duel met PEC Zwolle kritisch. "Dit is nu al de derde keer op een rij dat we een voorsprong weggeven en vandaag zelfs twee keer. Je zou zeggen dat we er eens van leren, maar blijkbaar zit dat er niet in. Het lijkt wel of we bij een voorsprong bang worden. Ik ben er nu wel een beetje klaar mee. We hadden veel hoger moeten staan."

Daley Sinkgraven in actie met PEC Zwolle-speler Maikel van der Werff. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)