Sainz jr.: Klaar voor Formule 1-debuut

Carlos Sainz jr. vindt dat hij een plaats in de Formule 1 verdient. De zoon van rallylegende Carlos Sainz werd dit jaar kampioen in de World Series by Renault, maar heeft desondanks van Red Bull nog geen plaatsje op het hoogste niveau gekregen.

In plaats daarvan wees Red Bull Max Verstappen als coureur bij het opleidingsteam van Toro Rosso aan. Dat team heeft op dit moment nog een stoeltje vrij nadat Daniil Kvyat voor volgend seizoen doorgeschoven is naar de hoofdmacht Red Bull Racing. Bij Toro Rosso gaat het om het tweede stoeltje tussen Sainz jr. en de veel meer ervaren Jean-Eric Vergne.

Sainz jr. wil in ieder geval zo snel mogelijk instappen, zo laat hij Marca weten. "Ik verdien het stoeltje. Max was slechts derde in zijn kampioenschap (Europese Formule 3, red.), dat gewonnen werd door een andere rookie."

Sainz acht zich beter dan Esteban Ocon die het kampioenschap waarin Verstappen acteerde gewonnen heeft. Ocon reed vorige week in Valencia een testdag met een Formule 1-bolide van Lotus en maakte daar indruk. Sainz: "Ik heb op een hoger niveau goed gepresteerd. Ik ben de jongste in de historie die het kampioenschap gewonnen heeft met een record tal overwinningen en snelste ronden. Als Verstappen een stoeltje bij Toro Rosso verdient, dan verdien ik het nog meer."