De Jong scoort voor remiserend Milan

Nigel de Jong heeft AC Milan zondagavond tegen Fiorentina aan een punt geholpen. De geboren Amsterdammer kopte in San Siro na 25 minuten de openingstreffer tegen het net. Josip Ilicic zette na ruim een uur de eindstand op het bord namens de Florentijnen: 1-1. Marco van Ginkel moest negentig minuten lang toekijken vanaf de Milanese bank.

Milan laat door de remise na bij AS Roma, de nummer twee van de Serie A, in de buurt te blijven. De ploeg van trainer Filippo Inzaghi staat zesde op vier punten van de Romeinen. Fiorentina is de nummer elf.

Napoli haalde thuis met 6-2 uit tegen Hellas Verona en boekte zo een broodnodige overwinning. De Napolitanen staan teleurstellend zevende. Gonzalo Higuain kende met drie doelpunten een avond om niet te vergeten. Marek Hamsik (2x) en Jose Callejon vonden ook het net voor de ploeg van Rafa Benitez, die Jonathan de Guzman de hele wedstrijd de bank liet warm houden.

Lazio Roma versloeg Torino met 2-1 en bezet de vijfde plek. Miroslav Klose scoorde na rust de beslissende goal voor de Romeinen. Stefan de Vrij maakte de negentig minuten vol.

Internazionale won met 1-0 op bezoek bij Cesena dankzij een benutte strafschop van Mauro Icardi. De Champions League-winnaar van 2010 staat achtste.