Man met mogelijke explosieven neergeschoten

De politie heeft zondag in Vlissingen een verwarde 23-jarige man uit Middelburg die mogelijk explosieven bij zich heeft in zijn been geschoten. De man ligt nog op straat. Gewacht wordt tot de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse komt, meldt een politiewoordvoerder.

De man ligt op de Koudekerkseweg, een doorgaande weg waaraan woningen liggen. De bewoners zijn niet geëvacueerd, maar ze worden wel verzocht binnen te blijven en uit de buurt te blijven van ramen.

De politie werd zondag gewaarschuwd over de man, die agressief liep te doen op straat. Toen agenten hem wilden aanhouden, zakte hij door zijn benen, waarop agenten zagen dat de man iets bij zich draagt wat mogelijk duidt op explosieven. Daarop besloten de agenten op afstand te gaan staan.

De straat is afgezet. De politie besloot gericht op hem te gaan schieten toen de man ging lopen en niet luisterde naar bevelen om te blijven staan. Een onderhandelaar van de politie is volgens de woordvoerder ter plaatse en probeert contact met de Zeeuw te krijgen. "Maar het is een verwarde man", legt de zegsvrouw uit.