Letse club in problemen door onderzoek naar matchfixing

De Letse club FC Daugava Daugavpils zit in de problemen in verband met een politieonderzoek naar matchfixing. Er zijn acht mensen aangehouden in het onderzoek naar de Lets kampioen van 2012, waaronder twee spelers en twee officials.

Volgens de UEFA is er inmiddels een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de club. Het zou gaan om een mogelijk 'gefixte' wedstrijd in de kwalificatie van de Champions League. Op 17 juli 2013 verloor Daugava in Zweden met 1-7 van IF Elfsborg, waarbij er volgens de UEFA opvallende gokpatronen te noteren vielen.

Een blik op de noteringen leert dat er destijds vooral veel geld is ingezet op een zege met minstens drie goals door de Zweden, waardoor de noteringen daarvoor flink zijn gedaald voorafgaand aan de wedstrijd. De betreffende spelers kunnen, als ze schuldig bevonden worden, voor het leven geschorst worden.

Het onderzoek komt erg slecht uit voor de club. Ze zijn in de slotfase van de Letse competitie namelijk in een stevige strijd met drie andere clubs verwikkeld om twee tickets voor de kwalificatieronde van de Europa League.