Bijlenzwaaiende gek blijkt geradicaliseerde islamist

Een man die gisteren in de New Yorkse wijk Queens politieagenten belaagde met een bijl blijkt banden te hebben gehad met islamitisch extremisme!!! Een van de agenten werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. De bijlzwaaiende gek overleed aan loodvergiftiging.

Politie doet nog onderzoek naar het motief voor de aanval, maar commissaris William Bratton sluit niet uit dat er sprake was van een ouderwets stukje terrorisme. De Amerikaanse media hebben de aanvaller geidentificeerd als de 32-jarige Zale Thompson, maar dit is nog niet door de sterke arm der wet bevestigd.

SITE, een organisatie die postings van radicale islamitische groeperingen in de gaten houdt, meldt dat de man afgelopen september nogal opvallende uitspraken op de sociale media had gedaan. Zo gaf de man te weten dat hij jihad zag als 'een verklaarbare reactie op de onderdrukking van Zionisten en kruisvaarders'.

Bij de aanval werd één van de agenten met de bijl aan zijn hoofd geraakt en liep de andere agent een verwonding aan zijn arm op. De aanvaller werd daarna door de agenten doorzeefd. Hierbij werd ook een vrouwelijke omstander in haar rug geraakt.