Fractievoorzitter GroenLinks pislink vanwege beeld Mandela

In deel 658765386583 van de Zwarte Piet-soap hebben de zeurpieten van GroenLinks vandaag weer een nieuw dieptepunt bereikt. Fractievoorzitter en beroepsjanker Iwan Leeuwin is namelijk vanmiddag boos weggelopen bij de opening van het Nelson Mandelapark in Amsterdam. Aanleiding hiervoor was de onthulling van een metershoog standbeeld van de naamgever van het park, dat volgens de zeurneger Leeuwin uitgebeeld was als Zwarte Piet! De fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam Zuidoost sprak van een grote belediging.

Via zijn Facebook-pagina laat Leeuwin weten: "Uit protest heb ik de bijeenkomst verlaten. Gezien de gevoeligheid rond Zwarte Piet had dit nooit mogen gebeuren. Eregast was nota bene de ambassadeur van Zuid-Afrika".

Het metershoge beeld van Mandela, gemaakt van papieren bloemen in de kleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag, was de afgelopen week door leerlingen van de basisscholen De Achtsprong en De Rozemarn in Zuidoost gemaakt. Deze kinderen waren vanochtend ook aanwezig bij de opening van het park waar ze, begeleid door fanfare Accu, een aantal liedjes mochten zingen voor burgemeester Eberhard van der Laan en de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Bruce Koloane.