Olympisch hoogspringkampioene denkt opnieuw aan afscheid

Olympisch hoogspringkampioene Anna Chicherova heeft aangegeven zich waarschijnlijk op te maken voor het laatste hoofdstuk in haar loopbaan. De Russische wil er na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 mee stoppen.

Chicherova stopte eind 2009 al met atletiek, nadat ze een keer olympisch brons en twee keer WK-zilver had gewonnen. Nadat de nu 32-jarige atlete in 2010 moeder werd besloot ze een jaar later echter toch weer terug te keren.

Dit keer ging het beter, want gelijk in 2011 werd Chicherova wereldkampioene. Een jaar later bereikte ze dan haar hoogste doel: Olympisch goud in Londen. Ze heeft een persoonlijk record van 2,07 meter, slechts drie vrouwen sprongen ooit hoger en het ligt maar twee centimeter onder het wereldrecord.

"Ik me in elk geval niet op het komende indoorseizoen richten. Mijn hoofddoel is het WK in Beijing in augustus. Ook staan in oktober in Zuid-Korea nog de World Games voor militairen op het programma, misschien wil ik daar ook voor goud gaan. Rio 2016 zou een logische en mooie afsluiting zijn van alles."