Nieuwe financieel topvrouw voor KPMG

KPMG heeft in Barbara Lamberts een nieuwe financieel bestuurder gevonden, van buiten het bedrijf. Lamberts begint op 1 november bij de accountantsreus, zo maakte KPMG donderdag bekend. Ze volgt Han van Delden op, die de positie van financieel topman sinds april tijdelijk vervulde en nu doorschuift naar een nieuwe functie in het bestuur.

Lamberts was tot vorig jaar topvrouw van Kinderopvang Nederland, een bedrijf dat opging in kinderopvangorganisatie Partou. Ook had ze lange tijd financiële functies bij onder meer ABN AMRO en Aegon. Lamberts is al de derde buitenstaander die in korte tijd bij de top van KPMG wordt binnengehaald.

Vorige week werd namelijk al bekend dat Rabobank-manager Bert Ferwerda in november bij KPMG aan de slag gaat als verantwoordelijke voor het personeelsbeleid. In april werd voormalig ING-bestuurder Jan Hommen al binnengehaald als bestuursvoorzitter bij de door schandalen geteisterde accountantsreus.

KPMG raakte de afgelopen maanden meermaals in opspraak, onder meer door fraude bij de bouw van een nieuw hoofdkantoor. Daarnaast werd de accountant beboet vanwege het verhullen van omkoping bij Ballast Nedam. Ook vertrok toenmalig topman van KPMG Nederland vanwege een mislukt vastgoedavontuur in zijn vrije tijd.