Koeman: "Hooguit beetje gegniffeld"

Ronald Koeman keek niet met leedvermaak naar de afgelopen interlands van Oranje. De oud-international was ook graag bondscoach geworden. De KNVB verkoos Guus Hiddink boven Ronald Koeman als opvolger voor Louis van Gaal.

Hiddink ging drie keert onderuit in de vier interlands sinds zijn aanstelling. "Ook mij is niets menselijks vreemd. Toen Oranje verloor van IJsland, was het niet zo dat ik daarvan in een deuk lag," zegt Koeman tegen Voetbal International.

"Hooguit heb ik een beetje gegniffeld en gedacht: zie je nou wel. Dan denk ik terug aan de wijze waarop alles is gegaan. Ik heb van mijn ambities nooit een geheim gemaakt. Ik wilde graag bondscoach worden, maar de KNVB besloot de positie anders in te vullen, tot onbegrip van mijzelf en heel veel mensen in de voetballerij."


"Ik zeg overigens niet dat het met mij beter was gegaan. Dat weet je nooit. Maar het is volgens mij wel menselijk dat ik er zo het mijne van denk. Laten we eerlijk zijn: Oranje stond na het succesvolle WK eindelijk weer op de kaart en dan is het zonde dat je die goede naam een paar maanden later weer te grabbel gooit."

"Daarbij ken ik ook heel veel spelers. Hen gun ik het beste, zeker niet zo'n avond als tegen IJsland", besluit Koeman, die afgelopen zomer van Feyenoord naar Southampton verhuisde. Met The Saints presteert hij uitstekend. Southampton staat derde in de Premier League en Koeman werd verkozen tot Manager van de Maand in september.