Negen gewond bij aanval Jeruzalem

Een automobilist is woensdag in het oosten van de Israëlische hoofdstad Jeruzalem met zijn auto ingereden op een groep mensen die stond te wachten bij een tramhalte. Negen mensen raakten daarbij gewond. Drie van hen, onder wie een kind, liepen ernstige verwondingen op. Dat heeft de Israëlische politie bekendgemaakt. Het vermoeden bestaat dat het een nationalistisch gemotiveerde aanslag was.

Volgens politiewoordvoerder Micky Rosenfeld ligt de tramhalte in de buurt van het hoofdbureau van de Israëlische politie. De bestuurder van de auto wist na zijn daad uit de auto te kruipen en probeerde te ontkomen. Hij werd echter door een agent neergeschoten.

Er wordt nog onderzoek verricht, maar alles wijst op een doelbewuste actie. "Het is zeer wel mogelijk dat het een terreuraanslag was", aldus Rosenfeld. De bestuurder is zwaargewond geraakt.

De afgelopen maanden is het behoorlijk onrustig in Oost-Jeruzalem. Aanleiding was de ontvoering van een Palestijnse tiener die door joodse extremisten werd ontvoerd en vervolgens levend in brand werd gestoken.