Kobayashi was bang voor GP van Rusland

Kamui Kobayashi voelde zich tijdens het Grand Prix-weekend in Rusland helemaal niet op zijn gemak. Dat had niets te maken met het circuit, maar alles met zijn werkgever Caterham. Na de tweede vrije training op de vrijdag heeft Caterham een aantal reparaties moeten uitvoeren aan de auto van de Japanner, hierna vroeg hij zich hardop af of hij door moest gaan.

"Eng, gisteravond is er een defect aan de wielophanging ontdekt", schreef Kobayashi voor de derde vrije training op zijn Facebook-pagina. "Omdat we geen reserve-onderdelen hebben is het gerepareerd door er carbonfiber omheen te wikkelen."

"Ze controleren mijn auto telkens, maar toch... Het is geen fijn gevoel om zo te racen. Ik wil naar huis. Ik heb nog een training, kwalificatie en een race te gaan. Ik ben verontrust. Moet ik als coureur toch racen? Of moet ik vriendelijk bedanken? Over vijftien minunten mag ik weer...", aldus de Japanner.

De manager van Kobayashi bevestigt de echtheid van dit bericht. BBC Sport had dit Facebookbericht ontdekt op de persoonlijke pagina van de Japanner. De pagina was alleen bedoeld voor vrienden en familie. Zijn zaakwaarnemer is dan ook erg geschokt dat de inhoud zijn weg heeft gevonden naar de internationale media. 

Kobayashi moest tijdens de Grand Prix van Rusland zijn bolide aan de kant zetten vanwege remproblemen.