Slechtste Chauffeur scoort minder op RTL

De Slechtste Chauffeur van Nederland wist maandagavond op RTL 5 niet meer kijkers te trekken dan bij BNN. De show trapte af met 732.000 kijkers, terwijl de laatste reeks bij BNN vorig jaar begon met 860.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het door John Williams gepresenteerde programma stond zeventiende in de lijst met best bekeken programma's van de avond.

De belabberde chauffeurs wisten in de eerste twee seizoenen beduidend meer mensen te boeien. De tweede reeks, die door Ruben Nicolai werd gepresenteerd, trapte in 2012 nog af met ruim anderhalf miljoen kijkers. Voor het eerste seizoen bleven een jaar eerder iets minder dan een miljoen mensen thuis.

Maandag werd ook de eerste aflevering van de nieuwe reallifesoap van John de Mol uitgezonden. Is This Love?, waarin vrijgezellen in een villa wonen en daten met kijkers, trapte af met 348.000 kijkers op SBS6. De eerste aflevering van Utopia, ook uit de koker van De Mol, trok begin dit jaar nog anderhalf miljoen kijkers op dezelfde zender.

De meeste mensen bleven maandag thuis voor het achtuurjournaal. Daar keken ruim 2,3 miljoen mensen naar. Spoorloos wist daarna de meeste mensen te boeien: ruim twee miljoen mensen stemden daarop af. Radar, op de derde plek, trok een nipt lager aantal kijkers.