F. de Boer wil Ajax met vertrouwen zien spelen

Ajax moet dinsdag in de Champions League het maximale uit zichzelf halen. Dat vindt trainer Frank de Boer. "Dat je met vertrouwen speelt, dat je je eigen filosofie blijft houden en dat je de momenten dat je kan voetballen ook moet voetballen." Alleen op die manier kunnen de Amsterdammers in Spanje een goed resultaat neerzetten tegen FC Barcelona.

De Boer weet al met welke elf spelers hij dinsdag aan de aftrap verschijnt. Dat heeft hij echter nog niet aan zijn ploeg verteld, dus houdt hij de namen nog even voor zich.

Davy Klaassen is een van de spelers die voor het eerst in Nou Camp speelt. Voor de middenvelder is het niet de eerste keer dat hij in het stadion van Barcelona is. "Toen we met de A1 hier speelden, hebben we een wedstrijd gekeken gelijk daarna." Klaassen kijkt uit naar de wedstrijd van dinsdag. "Dit is uiteraard wel een grote wedstrijd. Ik hoop dat ik er daarvan nog veel mag spelen."

Bij Barcelona is Lionel Messi nog altijd de grootste naam. De kleine Argentijn geeft dit seizoen meer voorzetten en scoort iets minder. In Catalonië wordt daarom al gesproken over Messi 2.0. De Boer wil daar niet aan. "Vorig jaar had hij volgens mij ook al ongelooflijk veel assists. Het is ongelooflijk hoe hij presteert op het allerhoogste niveau." Klaassen is het daarmee eens. "Dit seizoen heeft hij het wel weer te pakken volgens mij."